האגדה מספרת כי פולי הקפה התגלו באתיופיה על ידי רועה צאן, ככל הידוע במאה ה-9, לאחר שהוא הבחין בעיזים שלו אוכלות פירות אדומים מאחד השיחים. רועה הצאן גילה כי התנהגותן של העיזים משתנה לאחר אכילת הפירות האדומים והן הופכות לנמרצות ומלאות אנרגיה. תוך זמן קצר אנשי השבט למדו להכין קפה מהפולים, וסוחרים החלו למכור את פולי הקפה ברחבי העולם העתיק והמשקה המעורר הפך לפופולרי באירופה, ארצות ערב ובשאר העולם.
מאז ועד היום עברו הרבה מאוד מים בנחל אלכסנדר וכיום תעשיית הקפה היא אחת מהחשובות והמובילות בעולם, רק בארצות הברית עסקאות הקפה השונות נאמדות ביותר מ-30 מיליארד דולר בשנה, ונדמה שגם אנחנו בישראל נמצאים כל הזמן במסע בלתי פוסק אחר קפה איכותי עם ארומה נפלאה וייחודית שייתן לנו בוסט של אנרגיה שתאפשר לנו לצלוח את היום.
קפה בכל פינה
בעשור האחרון, לאן שלא נביט, נוכל לראות שלט פרסום של בית קפה כזה או אחר, ובכל יישוב, אזור ושכונה נמצא בית קפה טרנדי ומודרני או בית קפה ותיק עם הרבה מאוד אופי. בעבר הלא רחוק נאלצנו לגמוע מרחקים במרדף אחר הקפה המושלם, ולא פעם טסנו לאירופה כדי לבלות בבתי הקפה המדהימים שיש בפריז שבצרפת, במרכזי הערים באיטליה, בוינה ובבודפשט.
יפה כרם סיפרה לנו כי הרעיון להקים בית קפה עם אווירה פריזאית וסטייל אירופאי נבט בקרבה כבר במהלך עבודתה כאחות בכירה במערכת הבריאות, ולאחר שנים שבהן היא עסקה בהדרכת אחים ואחיות במגזר הציבורי. יפה מספרת כי היא ובעלה נהגו לטוס מדי שנה לאירופה ובין השאר לבלות בבתי הקפה המפורסמים והוותיקים ביבשת, ובהמשך היא החליטה להגשים את חלומה, ללכת על כל הקופה ולהקים בית קפה בלב עמק חפר הישנוני והשקט.
מיקומו המרכזי של "גרין קפה" תרם ללא ספק להצלחת המקום, אך הלוקיישן בסמוך לכביש החוף הוא רק חלק קטן מסיפור ההצלחה של המקום. כאשר יפה הצטרפה לבעלה בניהול תחנת דלק סונול בחבצלת השרון היא החליטה לשפץ את החלל הקיים בתחנת הדלק, ובמקום מסעדת דרכים פשוטה היא הקימה את בית הקפה בו יוכל כל מי שעצר בתחנת הדלק ליהנות מקפה איכותי ומגוון מנות משובחות.
ההשראה לעיצוב המקום הגיעה מבתי הקפה הפופולריים של פריז, רומא ומילאנו, במיוחד מבתי קפה פופולריים כמו קפה דה פלור (פריז) שנוסד כבר בשנת 1885, קפה לה דו מאגו שנוסד בשנת 1812, קפה אנג'לינה המפורסם הידוע בקינוחים המעולים והמפתים שלו וכמובן קפה פלוריאן שבוונציה שהפך למוסד של ממש ומוקד עלייה לרגל של חובבי קפה מכל העולם.
לצורך הקמת בית הקפה יובא ריהוט יוקרתי מאיטליה, והמקום עוצב בעזרת מעצבים מהשורה הראשונה כדי להבטיח חוויה קולינרית ייחודית ומרגשת לכל הלקוחות והאורחים. תוך זמן קצר הפך ה"גרין קפה" למקום פופולרי ומועדף על ידי פוליטיקאים, בכירים בצה"ל ובמשטרה, אנשי עסקים, סלבריטאים, אמנים, ולמעשה אין כמעט ישראלי שלא עצר במקום כדי ליהנות מהקפה המעולה ומהאוכל הטעים, וכמובן מהשירות המצוין שגרם ללקוחות לחזור פעם אחר פעם למקום.
הקפה הכי טוב בארץ
עם השנים הפכה ישראל למעצמת קפה הודות ליזמים ויזמיות כמו יפה כרם שהחליטו להגשים חלום ולאפשר לחובבי הקפה והקולינריה ליהנות מבתי קפה משובחים כמו באירופה. יפה ויזמים מקומיים אחרים תרמו למהפכת הקפה שעברה על ישראל במשך השנים, ומתרבות של קפה טורקי הפכנו לאומה חובבת אספרסו, לאטה, מקיאטו וקפוצ'ינו. ה"גרין קפה" היווה בשורה של ממש עבור חובבי הקפה המשובח, הוא הפך למוסד קולינרי ידוע ואנחנו יכולים רק להתגעגע למקום שלימד אותנו ועוד רבים אחרים איך לשתות קפה כמו באיטליה.
במהלך שנת 2019 קיבלה יפה כרם את ההחלטה לסגור את המקום על מנת לפנות זמן לנכדים, להתנדבות וטיולים. הגרין קפה היה מאבני הדרך החשובות ששמו את עמק חפר על המפה והפכה את סופי השבוע במקום לתוססים ואטרקטיביים לחובבי קולינריה מכל רחבי הארץ שעולים לרגל "לטוסקנה של ישראל" לטובת קפה טוב, מסעדות איכות ושלל אטרקציות לכל המשפחה.
מוגש מטעם: יפה כרם