דלי וינו- חווית יין וקולינאריה חובקת עולם בנתניה: דלי וינו הוקמה בימי הקורונה כחנות המתמחה ביין ודליקטסים בשכונת עיר ימים בנתניה. זהו מקום המעניק תחושה של מרתף יינות אירופאי, עם מדפים עמוסים לאורך קירותיו במאות בקבוקי יין, כשאת ההתרחשות השלימו שולחנות לישיבה על כוס יין (או שתיים) ודליקטסים. כעת משתדרגת חוויית הבילוי כבר יין המציע- מתוך חלל מקורה עטור גפנים- היצע חסר תקדים של כ- 150 יינות בכוסות ובקבוקים, ותפריט שיצר השף תום לוי ("קלארו", זוכה משחקי השף), המותאם להעצמת טעמיו של היין, בדגש על מנות קטנות ובינוניות כמו דגים ובשרים מעושנים, ברוסקטות וסלטים מרעננים.
4 צפייה בגלריה
השף תום לוי בדלי וינו- חווית יין וקולינאריה חובקת עולם בנתניה
השף תום לוי בדלי וינו- חווית יין וקולינאריה חובקת עולם בנתניה
השף תום לוי בדלי וינו- חווית יין וקולינאריה חובקת עולם בנתניה
(צילום: asan dia)
מקלאסיקות כמו שבלי, עמק הרון והלואר, טוסקנה, וריוחה ועד יינות נישתיים וחדשניים המציגים את יינות העולם החדש שמחוץ לאזורי הגידול המסורתיים- כאחת מיבואניות היין הגדולות בישראל, בדלי וינו ניתן למצוא ספריית יין בת למעלה מ-900 בקבוקים מעשרות מדינות, תוך ייצוג נכבד ליינות תוצרת הארץ. קולקציית יינות איכותית מתחלפת ומתחדשת על בסיס עונתי ואופנתי של למעלה מ-150 בקבוקים תהווה חלק מהתפריט של בר היין. תפריט האוכל שרקח לוי הוא חלק בלתי נפרד מחוויית הישיבה שמציע המקום. האוכל לא רק מלווה את היין, אלא גם מציע חווית טעמים המשתלבים יחד בצורה הרמונית. את אלו עוטפת האווירה המיוחדת שמציע המקום בדמות מרפסת מקורה מעוטרת גפנים, המדמה ישיבה ביקב . אספקטים אלה הופכים את הישיבה בדלי וינו לנגישה, קלה, נעימה ומזמינה.

4 צפייה בגלריה
דלי וינו- חווית יין וקולינאריה חובקת עולם בנתניה
דלי וינו- חווית יין וקולינאריה חובקת עולם בנתניה
דלי וינו- חווית יין וקולינאריה חובקת עולם בנתניה
(צילום: asan dia)

קראו גם:

4 צפייה בגלריה
דלי וינו- חווית יין וקולינאריה חובקת עולם בנתניה
דלי וינו- חווית יין וקולינאריה חובקת עולם בנתניה
דלי וינו- חווית יין וקולינאריה חובקת עולם בנתניה
(צילום: asan dia)

בין המנות של השף לוי ניתן למצוא בליני עם קרם פרש וקוויאר (72 ש"ח), ויטלו טונאטו- רוסטביף סינטה פרוס דק עם זעתר מוחמץ, שמן זית ומלח ים (62 ש"ח), ארנצ'יני גאודה וכמהין (52 ש"ח), כריך בשר אונטריב מפורק עם איולי ים-תיכוני (48 ש"ח), סירות אנדיב ואגסים ביין: גבינה כחולה, פקאנים קלויים, עלי אנדיב טריים, ברוטב ויניגרט שמפניה (52 ש"ח); קטיגוריית ברוסקטות שעליהן קונפי דג, קרם פלפלים שרופים (48 ש"ח), סלמון מעושן, גבינת שמנת וצלפים (36 ש"ח), וסלט ביצים עם אנשובי ועירית קצוצה (32 ש"ח). לצד אלה, יכלול התפריט גם מגשים של גבינות איכותיות, פלטת שרקוטרי ודגים מעושנים וכבושים.

4 צפייה בגלריה
דלי וינו- חווית יין וקולינאריה חובקת עולם בנתניה
דלי וינו- חווית יין וקולינאריה חובקת עולם בנתניה
דלי וינו- חווית יין וקולינאריה חובקת עולם בנתניה
(צילום: asan dia)

לדברי וובה דיאצנקו, מבעלי דלי וינו : " בימי הקורונה נפתח המקום כחנות המתמחה ביין ודליקטסים. באותה תקופה חווינו לא רק עלייה משמעותית בצריכת היין הביתית אלא גם פתיחות גוברת של הצרכן הישראלי לסגנונות חדשים. בתקופת המלחמה ועם הנסיגה בפופולריות של בילוי במסעדות בשל יוקר המחייה, הגיעה השעה לשדרג את החוויה הקולינארית שמציע המקום, תחת ניצוחו של תום לוי. השילוב שאנחנו מציעים בדלי וינו, של בוטיק יין, מעדניית גורמה ובר יין, נועד לספק תחת קורת גג אחת חוויית בילוי תרבותית וקולינארית הוליסטית. ההצטרפות של תום מחזקת את היכולת שלנו ליצר מקום שנעים לשבת, טעים ללגום ולנשנש בצד".
דלי וינו, נתן יונתן 10, פיאנו סנטר, נתניה