ל"ג בעומר הוא חג של ילדים. השנה בחרתי עבורם מנגל ליד המדורה, שיתאים גם להורים.
הכנתי כנפיים בשתי מרינדות עסיסיות, האחת מתקתקה עבור הילדים, השנייה בטעם לימוני - מרינדה פרסית של יעקב כרמני ממסעדת תאג' הירושלמית המיתולוגית הזכורה לטוב.
אני מאוד אוהב את המרינדה הזאת ומכין אותה לא מעט, והאמת שגם היא מצליחה אצל הילדים.
לצד הכנפיים הצלויות הוספתי תפוחי אדמה שלוקים, עטופים בנייר כסף וצלויים גם הם על המנגל, תפוחי אדמה של מדורה.
כנפיים במרינדה לילדים
קילו כנפיים – חשוב לבחור כנפיים גדולות ובשרניות
3 כפות רסק עגבניות – כדאי איכותי
2 כפות סילאן
כף דבש
כף וחצי פפריקה מתוקה
כף שום יבש טחון
כף וחצי כוסברה יבשה
שליש כוס שמן
מלח
כנפיים במרינדה פרסית
בצל חצוי ופרוס
לימון חצוי ופרוס, ומיץ מלימון אחד
לימון פרסי מרוסק
כף כורכום
כף וחצי סומק טחון
שליש כוס שמן זית או חמניות
כף מלח ים
ההכנה:
חוצים את הכנפיים לשניים, מנקים יפה, שוטפים, מסננים ומייבשים על נייר סופג, מעבירים לקערה.
בקערה לחוד מערבבים את כל חומרי המרינדה עם השמן עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים לקערת הכנפיים ומעסים היטב. מכסים ומעבירים למקרר, עדיף ללילה.
משפדים את הכנפיים. אני עצמי אוהב להשתמש בשיפודי מתכת, אבל אפשר לוותר ולצלות גם ללא שיפודים.
צולים על המנגל משני הצדדים. כדאי להפוך מדי פעם ולשמור שלא יישרף. מדובר בצלייה עדינה ומהירה.
תפוחי אדמה צלויים
שולקים את תפוחי האדמה עד לריכוך קל. עוטפים בנייר כסף. אפשר לנקב בעזרת קיסם בכמה נקודות ולהעביר למנגל. זה הזמן לנצל את האש הגבוהה של הפחמים עד שהיא יורדת.
את הכנפיים צולים רק כשהפחמים לוחשות ואפורות. תפוחי האדמה מקבלים טעמים מהמנגל - טעמי מדורה.
קראו גם:
בהגשה חוצים את תפוח האדמה לשניים, מתבלים במעט שמן זית (או חמאה), מלח גס ופלפל.
אפשר גם לשלב שיפודי ירקות בזמן שצולים את תפוחי האדמה. הכי מתאים לטעמי שיפודי בצל ועגבנייה. גם זוקיני פרוס יוסיף.
בהגשה לסחוט לימון על הכנפיים וגם קלמנטינה. שווה לנסות, מוסיף המון טעמים ועסיסיות.
את הכנפיים אפשר גם להכין בבית בתנור, על חום גבוה 190-200 על גריל ולהפוך.
חג שמח.