קבב דגים על מחבת מוגש עם חצאי פיתה. ארוחת צהריים קלילה ומהנה או ארוחת ערב.
עדיף כמובן להכין מפילה דג ים (אנטיאס, לוקוס, פלמידה לבנה), אך אני הלכתי הכי נמוך מבחינת דירוג הדגים - פילה אמנון (מושט), אבל טרי.
הופתעתי לטובה וזה יצא נהדר. כל אחד לפי יכולתו וטעמו - מי שרוצה יעשה מלוקוס, מי שרוצה יעשה ממושט.
שימו לב: לא מדובר בפילה מושט קפוא שמוכרים במרכולים. אני קניתי אמנון טרי מפולט ללא עצמות וללא עור.
מה שנשאר זה לקצוץ בסכין חדה דק־דק, לתבל ולהכין קציצות עגולות ושמנמנות, לצרוב על מחבת משומנת ולדחוס לפיתה עם פרוסת עגבנייה, טחינה, נענע טרייה וכוס יין לבן או בירה צוננת.
1 צפייה בגלריה
צילום: ריאן
צילום: ריאן
צילום: ריאן
קבב דגים
החומרים:
650 גרם פילה דג, קצוץ בסכין חדה דק־דק
בצל סגול קצוץ דק
עגבנייה קלופה ללא גרעינים וליבה, קצוצה דק
חצי חבילת כוסברה קצוצה
שתי כפיות גרידת תפוז
שני שום כתושות
שתי כפות שמן זית
חצי כפית צ'ילי גרוס (לא חובה אבל מומלץ)
כפית פלפל שחור גרוס
מלח
אופן ההכנה:
מערבבים היטב את כל החומרים בקערה עד לקבלת תערובת חלקה.
מרפדים מגש בנייר פרגמנט ומשמנים קלות.
יוצרים קציצות עגולות ושמנמנות, מסדרים על המגש, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה (מה שאומר שאפשר להכין את המנה מראש או להכין ממש לפני ההגשה).
רוטב טחינה ויוגורט
החומרים:
3 כפות טחינה גולמית
מיץ מחצי לימון
מלח
שן שום כתושה
3 גבעולי נענע טרייה, העלים קצוצים דק
כף חומץ (הפשוט 5%)
אופן ההכנה:
מערבבים היטב את כל החומרים. אם הרוטב סמיך אפשר לדלל עם מעט מי קרח.
הרכבת המנה:
מחממים מחבת ומורחים מעט שמן זית. צורבים משני הצדדים ומעבירים ישר לפיתה. מכניסים פרוסות עגבנייה, עלי נענע ופלפל חריף ומזליפים טחינה מעל.