בלב אזור התעשייה החדש של נתניה נפתח סניף של חומוס אליהו, יצאנו לבדוק את הסיסמא שלהם "תן ניגוב הכל לטובה". המקום נקי, מואר ומזמין, הגענו קצת אחרי שעת הצהריים, השעה הכי עמוסה ביום שבהם ההייטקיסטים מהמשרדים הסמוכים צובאים על המקום.
הזמנו מרק כתום, ששימח את ליבנו ונראה ממש כמו שמש קטנה שהפציעה ביום חורפי על שולחן העץ. המרק היה טעים, בסמיכות נכונה, לא כבד מדי והוגש עם פטרוזיליה ולימון שהוסיפו טעם וריח.
עכשיו לליבה של הארוחה - החומוס, שהוגש לנו עם כמה תוספות שנרצה. הסתקרנו לגבי השווארמה הטבעונית והפטריות. החומוס היה טעים ובמרקם נימוח ונעים, מתובל ברמה הנכונה כך שנשא בכייף את התוספות שהונחו עליו. השווארמה הצליחה לבלבל אותי ולרגע חשבתי שמדובר בדבר האמיתי. גם הפטריות, החומוסים והפול היו טובים.
2 צפייה בגלריה
חומוס אליהו. צילום: עדי ארצי
חומוס אליהו. צילום: עדי ארצי
חומוס אליהו. צילום: עדי ארצי
בצד היו גם סלט ירוק קצוץ דק שטריותו הורגשה, אבל היה חסר בו מעט תיבול, וצ'יפס שנאפה בתנור ולא טוגן. הערכנו את זה, אבל לא נפלנו מהצ'יפס.
תוך כדי הניגובים הכרנו את רותי ברזניץ, בת 44, הבעלים הנוכחיים של המקום. רותי עבדה במוזיאון הכט ולמדה על אריכואולוגיה ויצירות אומנות אבל החיים גילגלו אותו לחומוס.
2 צפייה בגלריה
רותי ברזיץ (עם הסינר) ועובדיה. צילום: עדי ארצי
רותי ברזיץ (עם הסינר) ועובדיה. צילום: עדי ארצי
רותי ברזיץ (עם הסינר) ועובדיה. צילום: עדי ארצי
"האמת שתמיד אהבתי חומוס", היא מספרת, "אוהבת לאכול אותו בבוקר, ככה שבעים לכל היום".
ואיך הגעת מהמוזיאון לדלפק החומוס?
"אחרי שנים הבוסית שלי יצאה לגמלאות ועזבתי ביחד איתה. משם המשכתי לעבוד בחברת אופנה גדולה ביפו אבל הנסיעות גמרו עלי. הפסקתי את עבודתי שם ובאותו הזמן גם נפרדתי מאבי ילדי. התחלתי לעבוד קרוב מאוד לבית, העיקר לאחות את הקרע המשפחתי ולהיות קרוב לילדי. כך מצאתי עצמי ממלצרת בחומוס אליהו ליד ביתי, ידעתי שזה רק עניין של זמן אבל את האהבה לחומוס כבר אי אפשר היה להכחיש. שנה אחר כך מצאתי עצמי כאן, בעלים של הסניף בנתניה. מצאתי את יעודי, אני כל כך נהנית, הכי מאושרת שהייתי בחיים. גם עם בן הזוג לשעבר הכל טוב, ושנינו כבר בזוגיות חדשה".
תשבו על דייט חומוס ברביעיה?
"לא צריך להגזים", היא צוחקת.
בינתיים היא מחמסת כל יום משמונה וחצי בבוקר ופוחדת לשחרר את טחינת הגרגירים לאחרים, סומכת על עצמה. ומה נאמר, יש סיבה. היתה ארוחה ממש טעימה. גם האווירה במקום נעימה, הצוות מחוייך, ובסוף האוכל מוגשים לשולחן גם קפה שחור ועוגייה. מי החליט שחומוס ופיתה הם הצמד? אני חושבת שהקפה השחור הוא הזיווג המושלם. טוב, אפשר להוסיף גם פיתה וסלט. להיות מאושרים ברביעייה.
מחירים: מנת חומוס - 26-36 שקל. סלט – 23 שקל. מרק – 20 שקל. צ'יפס - 13-22 שקל.
חומוס אליהו. יכין סנטר פולג, אזור התעשיה החדש, נתניה