מרק קוסקוס כהלכתו, עם ירקות שורש שהם בשיא עונתם עכשיו, צעירים רעננים מלאים בטעם ובריאות, ומעט תבלינים. כמובן ללא אבקות מרק למיניהן, נותנים לטבע לעשות את שלו ובמרק הזה הטבע יודע ועוד איך.
כל ירק ודרכו, הלפתות הגזרים והדלעת מוסיפים מתיקות, וביחד עם החומוס מתקבל השילוב הנכון ששובה גם את הילדים.
שמתי לב שמרק קוסקוס מקבל מקום גבוה בצהרונים לצד שניצל ופתיתים והוא הרבה יותר בריא ומזין, כמעט מאכל לאומי בקרב הדור הצעיר.
לצד המרק אני דואג לקוסקוס, לא הצד החזק שלי, לרוב אני מתארגן מהטובים ביותר, סוג של סחר חליפין בדרך כלל, ואם אין, אני מסתפק בקוסקוס אינסטנט ומשביח אותו. קל פשוט ותמיד זמין.
מרק קוסקוס
(ללא בשר)
חומרים למרק:
2 כוסות חומוס משורה לילה (אפשר גם חומוס קפוא), מבושל עם הרבה מים עד לריכוך
2-3 גזרים קלופים חצויים או פרוסים גס
3 בצלים קטנים חצויים או מחולקים לרבעים 3 גבעולי סלרי
2-3 קישואים או זוקיני או גם וגם
1-2 לפתות חצויות או מחולקות לרבעים
300 גרם דלעת קלופה חתוכה לחתיכות גדולות
2 תפוחי אדמה קלופים מחולקים לרבעים
כרוב קטן או חצי כרוב חתוך לרבעים או פרוסות עבות
חצי חבילת כוסברה קשורה כצרור
5-6 שיני שום מעוכות
כפית שטוחה פלפל שחור
כפית שטוחה כורכום
מלח
מעט שמן
ההכנה:
מתחילים עם הירקות: מעט מכל סוג אבל את הכי צעירים ומובחרים, קולפים וחותכים כל ירק בהתאמה, בעיקרון אני אוהב את המרק גס, אבל במידה, שהיה נעים להגשה ותפעול הצלחת, לא ענקיים וגם לא פרוסים קטן או אחיד, המרק עשיר גם במראה.
בסיר עמוק ורחב מחממים מעט שמן ומוסיפים את הבצל ומטגנים כשלוש דקות, מתחילים להוסיף את הירקות לפי הסדר, מהקשה לרך, ונותנים זמן צריבה יפה לכל אחד ואחד, מתחילים עם הגזר והתפוח אדמה, ממשיכים עם הלפת הכרוב והסלרי, מטגנים תוך כדי ערבוב עדין כדי לשמור על שלמות הירקות.
מתבלים בפלפל שחור כורכום ומלח, מוסיפים את זר הכסברה הקשור ושני ליטר מים רותחים.
מבשלים יחד כרבע שעה ואז מוסיפים מעל את הדלעת הקישוא והזוקיני.
מביאים לרתיחה, מנמיכים אש ומבשלים עוד כ 45 דקות עם מכסה.
קוסקוס אינסטנט משודרג
החומרים:
שקית קוסקוס (400 גרם)
4 כפות שמן חמניות או קנולה
2-3 שיני שום כתושות
חצי כפית פלפל שחור
כפית שטוחה מלח
כוס ו-3/4 מציר מרק הקוסקוס או מים רותחים, הציר מוסיף המון
קראו גם:
ההכנה:
בקערה מערבבים את כל החומרים יחד, כולל הנוזלים, כדאי ועדיף להשתמש בנוזלים מהמרק, הציר עדין ועשיר ומוסיף המון, מערבבים בעזרת מזלג מכסים בניילון נצמד ונותנים לנוזלים להספג.
לאחר כעשר דקות מערבבים שוב בעזרת מזלג פותחים ומאווררים את הקוסקוס, סוגרים שוב לעוד כשש דקות ואז הוא מוכן לאכילה.