הקיץ הוא עונת העגבניות, מה שאומר שעכשיו אפשר לקבל אותן מקומיות, בשלל סוגים וצבעים, ולפעמים כאלה שגודלו בשדה הפתוח, כמו פעם. חקלאות מקומית כבר אמרנו?
סלט עגבניות חריףסלט עגבניות חריף
סלט עגבניות חריף
(צילום: ענת לשם)
מקורה של העגבנייה הוא במרכז אמריקה ומבחינה בוטנית היא בעצם פרי ממשפחת הסולניים.
בעגבנייה יש שפע של ויטמיני C ו-A שתורמים לפעילותה של מערכת החיסון. יש בה מינרלים שטובים לעצמות וללב, וגם את נוגד החמצון ליקופן, שנחשב כמסייע במניעת סוגי סרטן שונים (וזמינותו עולה דווקא כשהעגבנייה מבושלת).
יש שפע של מנות המבוססות על עגבניות ואני בטוחה שעוד ניפגש איתה עד סוף הקיץ.
היום בחרתי להכין איתה סלט חריף, טעים ומעורר תיאבון.

סלט עגבניות חריף

מה צריך?
7 עגבניות תמר חתוכות לקוביות
חבילת פטרוזיליה או כוסברה קצוצה
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
חופן עלי ריחן קצוצים
3 שיני שום פרוסות
1 פלפל חריף מנוקה מגרעינים וקצוץ
מלח
לימון
שמן זית
צנוברים
מה עושים?
מערבבים יחד את כל המרכיבים.
נותנים לסלט לעמוד קצת.
ואוכלים בתיאבון.
ימים יפים!
ענת לשם, נטורופתית ND, תזונה במעגל החיים. בפייסבוק