הנופאלס (נופאליטוס), צבר קוצני חמוץ ומרענן, הוא קקטוס מניב פרי ממשפחת הצבריים, שבשנים האחרונות עשה לכאן עלייה ממקסיקו.
בשונה מהסברס המוכר לנו היטב, פירותיו קטנים וסגולים, יש לו מעט קוצים בפירות ואין לו קוצים בעלים.
יש בעלים חלקים קשים שניתן להיפטר מהם בקלות.
תבשיל קייצי של נופאלס ומיטב תנובת השדה הקייציתבשיל קייצי של נופאלס ומיטב תנובת השדה הקייצי
תבשיל קייצי של נופאלס ומיטב תנובת השדה הקייצי
(צילום: ענת לשם)
הנופאלס, כך נטען, עשיר בנוגדי חמצון, ויטמינים, מינרלים וסיבים שונים ויכול להיות תוספת בריאה לתפריט.
מבחינת בישול: טעמו חמצמץ ויש לו מרקם רירי הדומה לבמיה. גם הטיפול בו דומה.
הפעם יצאתי מאיזור הנוחות המקסיקני ויצרתי מנה שהיא פיוז'ן של ממש:

תבשיל קייצי של נופאלס ומיטב תנובת השדה הקייצי

מה צריך?
שמן זית בנדיבות
חמישה עלי נופאלס מנוקים וחתוכים לרצועות דקות
1 בצל קטן חתוך לשמיניות
1 פלפל אדום חתוך לרצועות
החלק הלבן של חבילה נדיבה של בצל ירוק קצוץ
1/2 פלפל חריף ירוק
10 עגבניות שרי תמר חתוכות לרבעים
גרעינים משני קלחי תירס גדולים
החלק הירוק של חבילת הבצל ירוק קצוץ (להשאיר חופן לקישוט)
כפית גדושה מלח
כפית גדושה קארי תאילנדי
כפית כורכום
1/2 ספל חלב קוקוס
מיץ מלימון שלם
חופן עלי בזיליקום חתוכים גס + שארית הבצל הירוק
מה עושים?
מחממים מחבת עם שמן זית
מוסיפים את הירקות לפי הסדר הכתוב
מבשלים תוך ערבוב מדי פעם
מוסיפים את התבלינים ומערבבים
מוסיפים את חלב הקוקוס ומערבבים
מבשלים עוד 2-3 דקות
מורידים מהאש
מוסיפים את הלימון והבזיליקום ומערבבים
בתיאבון!
ימים יפים!
ענת לשם, נטורופתית ND, תזונה במעגל החיים. חפשו אותי בפייסבוק