גם השבוע אנחנו בסימן פורים, מפגשים מתוקים ומשלוח מנות. הפעם בחרתי באטייף, מהמטבח הערבי - פשוט מאוד להכנה ועם כמה אופציות למילוי ומשחקים שונים להגשה. המטבחים המקומיים יודעים לשוחח זה עם זה ומהדיאלוג הזה יוצאים דברים יפים ונפתחות אפשרויות.
1 צפייה בגלריה
מגוון אפשרויות מילוי
מגוון אפשרויות מילוי
מגוון אפשרויות מילוי
(צילום: ריאן)

אטייף

החומרים לבצק:
2 כוסות קמח (200 גרם)
2 כפות סולת (לא חובה)
כף סוכר
שקית סוכר וניל
כף שטוחה של שמרים
כוס וחצי נוזלים (כ־360 מ"ל), אפשר חצי מים חצי חלב, אפשר חלב שקדים או קוקוס, או מה שאוהבים
מעט שמן או חמאה לטיגון
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים היבשים, מוסיפים את הנוזלים ומקציפים יחד במטרפה עד לקבלת תערובת אחידה ויפה.
מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד, עדיף במקום חמים, כחצי שעה. אפשר גם להתפיח במקרר לכמה שעות (5-3 שעות).
כשהתערובת תפוחה ואוורירית עוברים לשלב הטיגון. מחממים מחבת (עדיף איכותית עם תחתית עבה שנותנת חום אחיד), משמנים עם מעט שמן או חמאה, עדיף למרוח בנייר סופג משומן קלות, ויוצקים מעט מהתערובת (כמו פנקייק), לפי הגודל שאוהבים. מחכים דקתיים עד שהתערובת מקבלת בועות ומאבדת מהברק שלה. זה סימן שהאטייף מוכן. לא הופכים. מעבירים למגש עם נייר אפייה או רשת ונותנים להם להתקרר. לא לערום אותם זה על זה כדי שלא יידבקו.
ממלאים במילוי שאוהבים.
יש כמה גרסאות - או לטגן עם מעט חמאה, או לאפות בתנור שחומם מראש על 160 מעלות לכמה דקות. אפשר לשמן עם מעט חמאה, או לוותר ולצקת מעל סירופ מייפל בזמן ההגשה. מגישים חמים או בטמפרטורת החדר.
מילוי אגוזים
כוס וחצי של תערובת אגוזים (אני בחרתי בחצי שקדים עם קליפה וחצי אגוזי לוז, קלויים קלות על מחבת. מצננים כמה דקות וטוחנים גס - מאגוזי הלוז מסירים קליפה. אם יש אגוז עם קליפה עקשנית אפשר להשאיר. זו תערובת שקולים ומכינים במקום בסמוך להכנה)
כף קינמון
3-2 כפות סירופ מייפל או לפי הטעם
אופן ההכנה:
מערבבים את הכל יחד. שמים כפית במרכז כל אטייף וסוגרים בעזרת צביטות. מתקבל אטייף ממולא בצורת חצי ירח. מטגנים או אופים וטובלים לחצי דקה בסירופ סוכר או יוצקים מעל סירופ מייפל.
מילוי מסקרפונה
כ־150 גרם גבינת מסקרפונה (4-3 כפות לערך)
גרידת תפוז מתפוז אחד
כף מי ורדים או מי זהר (לא חובה)
שקית סוכר וניל
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה, שמים כפית במרכז האטייף וסוגרים. אני אוהב לסגור רק חצי ואת החצי השני להשאיר פתוח. לפזר מעט פיסטוקים קצוצים גס או פקאן סיני קצוץ גס, לסדר על צלחת הגשה, לצקת מעל מעט סירופ מייפל וליהנות.
אפשר גם: להשתמש במסקרפונה עם וניל מוכנה. יש להשיג ברשתות. גירסה מהירה, נגישה וידידותית. לפעמים אפשר להקל על החיים ולהשתמש בחומרי גלם מוכנים.
מילוי קוקוס ותפוז
כוס קוקוס
2-1 כפות של ריבת תפוז - הכי מתאים קלמנטינה מהמתכון של השבוע שעבר (מרמלדת קלמנטינות). מסירים את הקליפה (וגרעינים אם יש)
כף מי ורדים או מי זהר
אופן ההכנה:
טוחנים יחד את כל החומרים וממלאים לפי הרשום למעלה. את האטייף במילוי הזה כדאי לסגור באופן מלא, לטגן קלות במעט שמן או חמאה או לאפות בתנור ולטבול במי סוכר כחצי דקה.
סירופ סוכר
כוס וחצי מים
כוס וחצי סוכר
שקית סוכר וניל
כמה טיפות לימון
אופן ההכנה:
בסיר קטן מערבבים את החומרים, מביאים לרתיחה עד שהסוכר נמס והנוזל צלול.
לאחר מכן יש להנמיך לאש בינונית־נמוכה לעוד כ־20 דקות. טובלים כשהסירופ חם והאטייף צונן או להפך.