נועם בניטה מצורן תמיד חלמה על מסיבת בת מצווה גדולה באולם; אבל כשהגיעה לבגרות הבינה שהיא רוצה לחגוג בצורה משמעותית, שתשאיר חותם. את אורחיה היא הזמינה ל"בית מיכל, החצר הנשית" בנתניה, לפרויקט ייחודי של שיפוץ ושדרוג המקום.
1 צפייה בגלריה
שיפוץ "בית מיכל". צילום: אלבום פרטי
שיפוץ "בית מיכל". צילום: אלבום פרטי
שיפוץ "בית מיכל". צילום: אלבום פרטי
"כשהייתי קטנה יותר חלמתי על בת מצווה ענקית, שתי שמלות כמו שכל ילדה היתה חולמת, אולם ענק ומזנוני אוכל מפה עד להודעה חדשה", היא מספרת. "ביום ההולדת עצמו חלמתי לצאת ליום כיף, ולסיום - טיסה לפריז לשבועיים.
"ככל שגדלתי, הבנתי שעבורי אין ממש טעם בכל האירועים האלה. אני לא רוצה שזה יהיה הזיכרון שלי מהבת מצווה בעוד כמה שנים", מסבירה בניטה. "מבחינתי, ואני בטוחה שאני לא היחידה, בת מצווה היא לא סתם מסיבה גדולה, היא הרבה מעבר. היא נקודת הזמן שבה אני עוברת ממצב של מי שנעזרת למי שיכולה גם לעזור. אני חושבת שהבת מצווה זה בעצם שער, שער לבגרות".
לאור זאת, בחרה בניטה לעשות משהו קצת שונה בבת המצווה שלה: "לא אירוע של ערב אחד שכל האורות יהיו עליי, אלא פרויקט שישנה, שיעזור, שההשפעה שלו תישאר לזמן ארוך. החלטתי לעשות פרויקט נתינה, פרויקט שבו נעשה משהו בשביל האחר", היא מספרת. "אחרי שבדקנו, הוריי ואני, החלטתי לעשות זאת ב'בית מיכל, החצר הנשית' בנתניה, שהוא מרחב קהילתי נשי, מוגן, תומך ומקדם עבור נערות ונשים צעירות בגילאי 13-25".
החצר הנשית בעיר הוקמה בשנת 2013 בשיתוף בין מינהל הרווחה והשירותים החברתיים בעיריית נתניה ועמותת "החצר הנשית". בשנת 2017, ביוזמת ראש העירייה מרים פיירברג־איכר, נקראה החצר הנשית על שם מיכל בן רעי שהייתה מתנדבת, פעילה חברתית ומקימת "מעגל נשים נתניה", ונפטרה יומיים לאחר לידת בתה.
בפוסט שפרסמה קראה בניטה למכריה להשתתף בפרויקט בת המצווה שלה, שמסמל עבורה את המעבר מילדות לבגרות. וכך, במקום להגיע בשמלות ערב וחליפות לאירוע באולם, הגיעו מכריה של נועם ל"בית מיכל - החצר הנשית" בנתניה, והחלו לשפץ ולשדרג את המקום.