אם כל המרכיבים נכונים, סנדוויץ' אחד יכול להיות ארוחת מלכים. או רוזנים. הלא היה זה הרוזן הרביעי מסנדוויץ', ג'ון מונטאגיו, במאה ה-18 שהמציא את המנה המפורסמת. אז איפה בנתניה תמצאו את הכריכים הכי מעניינים? יצאנו לטעום.
4 צפייה בגלריה
כריך בלחם ארז | צילום: עדי ארצי
כריך בלחם ארז | צילום: עדי ארצי
כריך בלחם ארז | צילום: עדי ארצי
כריך לביבות כרישה חם בלחם ארז
ב"לחם ארז" מציעים מגוון סנדוויצ'ים בעבודת יד העשויים מלחמי מחמצת ומשלבים ממרחים, ריבות וגבינות ממיטב היצרנים הישראלים המקומיים ברחבי הארץ. לכבוד יום הכריך, רשת "לחם ארז" תעניק סנדוויץ' שני ב-50% על כלל הסנדוויצ'ים המוצעים בתפריט הרשת (על הזול מבין השניים, למעט כריכונים).
אנחנו טעמנו: כריך לביבות כרישה חם – לביבות כרישה, ממרח עגבניות מיובשות, ממרח לימון כבוש , ציזיקי ופטרוזיליה (49 שקלים).
מה חשבנו? הלחם - רך וטרי, לחם מחמצת שמוכן במקום ומרגישים את זה. המילוי - קציצות כרישה שמתובלות נפלא, והרטבים מחמיאים להן בצורה מושלמת. הגודל - מנה גדולה ונדיבה מאוד. יכולה להספיק אפילו לשני אנשים.
מה בא בצד? סלט ירקות טריים, מתובל היטב עם הרבה לימון. יש גם זיתים "דפוקים" טעימים. סה"כ: ארוחה צבעונית בביס אחד. משביע אך לא כבד, מושלם לארוחת בראנץ' מפנקת.
מה עוד שווה לטעום? כריך שקשוקה – שקשוקה פיקנטית מוגשת בלחמון פאן דה מי טרי, טחינה ועשבי תיבול (56 שקלים).
4 צפייה בגלריה
כריך רובן רובן | צילום: עדי ארצי
כריך רובן רובן | צילום: עדי ארצי
כריך רובן רובן | צילום: עדי ארצי
כריך רובן רובן
רשת ההמבורגרים והבשרים החמים "רובן" נוסדה על טהרת כריך ה"רובן" האמריקאי המיתולוגי, שהומצא אי שם במעדניות בניו יורק של אמצע שנות ה-20'. סוד הכריך הוא תהליך ההכנה שכולל כבישה ובישול במעשנה הייחודית של המקום.
אנחנו טעמנו: כריך רובן 200 -גרם סלייסים דקים של קורנביף מעושן, חסה, בצל, כרוב כבוש, חרדל ואיולי שום. (56 שקלים)
מה חשבנו? הלחם - טרי, חרוך קלות, ומחזיק היטב את מסת הבשר, המילוי - קורנביף. הרבה. כמו באמריקה. מתובל היטב, כשהרטבים מחמיאים למנה, משאירים את הביס עסיסי במידה הנכונה. הגודל - מנה ענקית. בואו רעבים.
מה בא בצד? כרוב כבוש ומלפפונים חמוצים. סה"כ: קרניבורים, שאוהבים הרבה בשר, זו המנה בשבילכם.
מה עוד שווה לטעום? כריך קומות - בורגר 225 ג׳ בקומה הראשונה, קורנביף מוקפץ עם ברביקיו ובצל בקומה השניה, איולי שום, מיונז, חסה, בצל וכרוב כבוש. (69 שקלים).
4 צפייה בגלריה
באן אסאדו | צילום: עדי ארצי
באן אסאדו | צילום: עדי ארצי
באן אסאדו | צילום: עדי ארצי
באן אסאדו בנגיסה
רשת 'נגיסה' הכשרה מאפשרת מסע אל עולם המזרח, הטעמים, הצבעים והריחות של המטבח האסיאתי.
מה טעמנו? באן אסאדו - שתי לחמניות מאודות במילוי אסאדו בבישול ארוך, קולסלאו אסייתי, איולי כוסברה, בליווי קריספי בטטה (56 שקלים).
מה חשבנו? הלחם: באן אוורירי וטעים. המילוי: בשר אסאדו עשיר בבישול איטי של שמונה שעות, יחד עם קולסלאו אסייתי. הגודל: מנה גדולה, במיוחד בהתחשב בתוספת שלצידה.
מה בא בצד? צ'יפס בטטה בטמפורה. תוספת מיוחדת, מושחתת וכייפית. סה"כ: מנה עדינה מצד אחד ומושחתת מצד שני, שמציעה שילוב בין מזרח למערב, כמו שהישראלים אוהבים.
מה עוד שווה לטעום? סנדוויץ' סושי, עם גזר, מלפפון ואבוקדו (38 שקלים).
4 צפייה בגלריה
דגים בג'פיתה | צילום: עדי ארצי
דגים בג'פיתה | צילום: עדי ארצי
דגים בג'פיתה | צילום: עדי ארצי
רשת "קפה קפה" מציעה תפריט מגוון ועשיר ונותנת מענה למנות טריות, טעימות ומותאמות לרוח ההישראלית
אנחנו טעמנו: דגים בג'פיתה – מיקס דגים, טחינת עמבה, בצל מוחמץ בסומק, מלא עשבי תיבול, לצד פלפל שיפקה, זיתים וחמוצים (54 שקלים).
מה חשבנו? הלחם: פיתה קריספית, דפנותיה מעט עבה מדי. המילוי: הדגים בתיבול עדין, מוקפצים יחד עם בצל מטוגן. לקישוט בצל סגול טרי וסומק. כל אלה יחד עם הרטבים בצד יוצרים ביס נימוח. הגודל: מנה גדולה ויפה שכוללת שלוש תוספות.
מה בא בצד? טחינה, חמוצים ועגבניות. סה"כ: ביס מעודן לאוהבי הדגים. יוון בגירסה המקומית.
מה עוד שווה לטעום? כריך חלומי עם איולי צ'ילי וקולסלאו (49 שקלים).