הישיבה בהסגר מביאה איתה דברים חדשים. המטבח עבורי הוא תמיד מקום של נחמה ויצירה, אבל איכשהו ההסגר הזה משכלל אותנו, דורש מאיתנו לתמרן עם חומרי הגלם, לחפש פתרונות, כשלרוב התוצאות מפתיעות ופותחות את הראש למשחקי טעמים.
אני מאוד אוהב כרובית, והיא כוכבת פה וכיכבה בכמה תבשילים, אלא שמתוך מצוקת חומרים נולד תבשיל חדש, חמצמץ, קליל במידה ויפה מראה.
ארטישוק ובצל סגולארטישוק ובצל סגול
ארטישוק ובצל סגול
(צילום: ריאן)

כרובית, ארטישוק ובצל סגול ברוטב לימון

הכרובית:
כרובית מחולקת לפרחים, גדולים וקטנים - שוטפים את הכרובית ומפרידים לפרחים, מרתיחים במים עם מלח כ־5 דקות, מסננים, שוטפים במים קרים ושומרים בצד במסננת.
תערובת הקציצות:
חצי קילו בשר טחון
3-2 בצלים מגוררים וסחוטים
2 כפות פירורי לחם או קמח מצה
ביצה
צרור פטרוזיליה קצוצה דק
כפית שטוחה פלפל אנגלי טחון
כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
מלח
אופן ההכנה: מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה, מניחים בצד לחצי שעה.
הבלילה:
3 ביצים
4-3 כפות מים קרים
2 כפות קמח מצה
כף קמח
מלח
פלפל שחור
חצי כפית שטוחה כורכום
כרובית בתבשיל חדש, חמצמץ וקלילכרובית בתבשיל חדש, חמצמץ וקליל
כרובית בתבשיל חדש, חמצמץ וקליל
(צילום: ריאן)
אופן ההכנה:
טורפים יחד את כל החומרים מלבד הקמחים, ורק אחר כך מוסיפים את הקמחים וטורפים שוב עד שמתקבלת תערובת חלקה ללא גושים. מניחים בצד.
הרוטב:
3-2 ארטישוקים חצויים לאורך ושוב לרבעים - את העלים מקצרים לחצי, ובעזרת כף מסירים את הסיבים ומעבירים לקערה עם מים ולימון.
2 בצלים סגולים, חצויים ופרוסים
5 שיני שום, חצויות ופרוסות
שמן לטיגון
כפית שטוחה פלפל שחור
חצי כפית כורכום
2 כפיות כוסברה יבשה טחונה
צ'ילי גרוס (אפשר לוותר אבל מוסיף המון)
מיץ מחצי לימון או לפי הטעם
3 כוסות מים רותחים (או ציר עוף מסונן)
אופן ההכנה:
עוברים למילוי הפרחים: לוקחים פרח (כשהגבעול כלפי מעלה והפרח למטה) על כף היד וממלאים מעט מתערובת הקציצות. דוחסים בעדינות, מחליקים ומנקים שאריות, מסיימים כשהפרח ממולא עגול וחלק. מניחים בצד.
מחממים מחבת עם מעט שמן, טובלים כל פרח בבלילה ומטגנים זהוב מכל הצדדים. מעבירים לנייר סופג ועוברים להכנת הרוטב והסיר.
בסיר שטוח ורחב או מחבת רחבה עם עומק מחממים שמן ומטגנים את הבצל, מוסיפים את רבעי הארטישוק והשום ומטגנים יחד כחמש-שש דקות. מוסיפים את התבלינים ומטגנים יחד עוד כמה דקות.
מוסיפים את המים הרותחים (אם יש ציר עוף זה נפלא, משביח מאוד), מביאים לרתיחה ומסדרים יפה ובעדינות את פרחי הכרובית הממולאים זה ליד זה. מנענעים את הסיר כדי שהרוטב יגיע לכולם במידה שווה וממשיכים על אש נמוכה עוד כ־35 דקות.
אפשר גם: לוותר על מילוי הפרחים ולהכין תבשיל ללא בשר. אפשר גם לוותר על טיגון הפרחים ובמקום זאת להשחים עם שמן זית ומלח בתנור עד לקבלת צבע שחום יפה.