בתבנית הזאת יש הכל - גם עוף שלם על מצע פריקה, גם בשר טחון, וגם הזדמנות לכולם.
1 צפייה בגלריה
עוף שלם על מצע פריקה ובשר טחון
עוף שלם על מצע פריקה ובשר טחון
עוף שלם על מצע פריקה ובשר טחון
(צילום פרטי)
בשלנים מעולים וגם מתחילים יוכלו להכין מנה טעימה במיוחד. אני ממליץ להקפיד על בישול לפי השלבים, ובכל שלב לתת לחומרי הגלם את הטיפול המתאים.
קראו גם:
אני ממליץ גם לא להיבהל מדרך ההכנה שכוללת כמה סירים. בסוף הכל מתגבש לתבנית אחת נאה ועשירה בטעמים שמשולבים בהרמוניה.

עוף שלם על מצע פריקה ובשר טחון

העוף:
עוף שלם מושרה כשעה במי מלח (כדי לתת למלח להיספג טוב יותר בעוף)
המרינדה:
בצל סגול חצוי ופרוס
1 לימון פרסי יבש מרוסק
כף וחצי שום יבש טחון
כף כוסברה יבשה
כפית כורכום
כפית צ'ילי
כף שטוחה של פפריקה מעושנת או רגילה
רבע כוס שמן
כף מלח גס
ההכנה:
מערבבים את כל חומרי המרינדה בקערה, מוסיפים את העוף ומעסים אותו יפה מכל הכיוונים. סוגרים בניילון נצמד ומניחים במקרר. מומלץ להשאיר במקרר ללילה שלם, ואם אי אפשר אז ללא פחות משעתיים.
מחממים מחבת כבדה שמתאימה גם לתנור. כדאי שהמחבת תהיה לוהטת. משמנים מעט וסוגרים את העוף מכל הצדדים עד לקבלת צבע יפה. מעבירים לתנור שחומם מראש ל־150 מעלות לכחצי שעה.
עוברים להכנת הפריקה.

הפריקה:

2 כוסות גרעיני פריקה מנוקים ושטופים היטב, שהיו מושרים במים כחצי שעה וסוננו
2 בצלים קצוצים דק
כפית 'גאראם מסאלה'
כפית כוסברה יבשה טחונה
חצי כפית כורכום
כפית פלפל שחור גרוס
מקל קינמון קטן
כפית שטוחה מלח
2 כוסות מים רותחים
כ־300 גרם בשר קצוץ או חתוך גס.
ההכנה:
מטגנים את הבצל עד שהוא שקוף, מוסיפים את הפריקה ומטגנים יחד כחמש דקות.
מוסיפים את התבלינים ואת מקל הקינמון, ומטגנים חמש דקות נוספות תוך כדי ערבוב.
לאחר מכן מוסיפים את המים הרותחים, מנמיכים את האש, וממשיכים לטגן כרבע שעה עד שהמים נספגים. בסופו של התהליך מתקבלת תערובת רכה ותפוחה אך לא מימית (כמו אורז מבושל).
במחבת נפרדת מטגנים את הבשר הקצוץ עד לקבלת צבע זהוב. תוך כדי טיגון והקפצה מוסיפים מלח ופלפל שחור גרוס.
מסדרים את התבנית: בתחתית את שכבת הפריקה, באמצע את העוף, ומעל הכל את הבשר הקצוץ. מכניסים לתנור ל־20 דקות עד להשחמה.