והשבוע: שזיפים. אדומים, עסיסיים ומלאי טעם. ומחוברים לבמיה ואורז. בהתחלה זה נשמע קצת משונה ומפתיע, אבל כבר עם הטעימה הראשונה גם הספקנים ביותר הודו שטעים להם.
במיה בשזיפים, בשר ואורז לבןבמיה בשזיפים, בשר ואורז לבן
במיה בשזיפים, בשר ואורז לבן
(צילום פרטי)
זה התחיל אצל הירקן: ארגז ובתוכו במיה קטנטנה, יפהפייה, ירוקה ורכת ימים שנצנצה לפניי. במדף הסמוך היו השזיפים. לקחתי אחד לטעימה, וכך נולד הקשר. לבסוף בחרתי להכין את המנה עם במיה קפואה, ויסלח לי הפעם הירקן. המתכון היה חייב להתבצע במהירות, ויש במיה צעירה קפואה נהדרת. אני אוהב את היבוא ממצרים, אבל גם תוצרת הארץ מצוינת. עם תוספת של בשר טחון גס או חתוך ביד, תיבול קיצי וחריף ואורז לבן, יש לי הרגשה שהשידוך הזה יככב רבות הקיץ.
המתכון בשלבים, לא להיבהל. זה מקל את ההכנה ומשביח את התוצאה.

במיה בשזיפים, בשר ואורז לבן

הבשר:
10-8 שזיפים (כחצי קילו), עדיף מהזן האדום כהה בחוץ ואדמדם בפנים
חצי קילו בשר טרי איכותי, טחון גס או חתוך גס בסכין
בצל גדול, קצוץ דק
כפית פלפל שחור
כפית צ'ילי גרוס
כפית נענע יבשה
3-2 שיני שום מעוכות, קצוצות גס
כוס מים רותחים
חופן נדיב של צנוברים
הבמיה:
חבילת במיה קפואה, שטופה ומסוננת, או במיה טרייה צעירה קצוצת ראש (בעדינות), שטופה ומסוננת
6 שיני שום מעוכות
פלפל חריף, פרוס גס (אלכסוני)
4 גבעולי נענע (רק העלים), קצוצים גס
2 כפיות נענע יבשה
2 כפיות פפריקה מתוקה
כפית צ'ילי גרוס
כף רסק עגבניות (עדיף בשפופרת Mutti)
כף רכז רימון (לא חובה)
מיץ מחצי לימון
פלפל
מלח
גרידת לימון בהגשה
במיה, שזיפים ובשר. מנה קיצית מתובלת בחריפותבמיה, שזיפים ובשר. מנה קיצית מתובלת בחריפות
לא לוותר בהגשה על פרוסות טריות של שזיפים וגרידת לימון מעל
(צילום פרטי)
ההכנה:
מחממים היטב מחבת גדולה, מלהיטים אותה ממש, מוסיפים מעט שמן ואת הבשר, ומטגנים תוך כדי ערבוב. כשהבשר מקבל צבע מכל הצדדים מוסיפים את הבצל, השום והצנוברים ומטגנים יחד.
מוסיפים את התבלינים וכשני שלישים מהשזיפים ומטגנים יחד כמה דקות. מוסיפים את המים הרותחים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה. מניחים בצד.
עוברים להכנת הבמיה. מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את הפלפל החריף כשתי דקות. מוסיפים את השום ומטגנים יחד כשתי דקות. מוסיפים את הבמיה ומטגנים תוך כדי הקפצה קלה עד שהיא מקבלת ברק וצבע יפה.
מוסיפים את התבלינים ומטגנים יחד כשלוש דקות נוספות.
מוסיפים את רסק העגבניות והלימון, מערבבים, מוסיפים כוס מים רותחים ומבשלים על אש נמוכה כעשר דקות. אני אוהב שהבמיה שומרת על פריכות ובנגיסה יש טעם (ולא עילפון חיוור), אבל כל אחד וטעמו.
כשהבמיה מוכנה מעבירים אותה לבשר, מערבבים בעדינות ומבשלים יחד כשמונה דקות.
מגישים לצד אורז לבן.
לא לוותר בהגשה על פרוסות טריות של שזיפים וגרידת לימון מעל.
גם עלי נענע צעירים ורעננים יוסיפו טעם ויופי. כל ביס מסחרר בדרכו עם טעמים של קיץ והפתעות.