"אימהות מבשלות ביחד", תוכנית בישול חדשה בהנחייתה של יערה דרור, מנהלת קהילת הפייסבוק הגדולה והפעילה בישראל, "אמהות מבשלות ביחד" המונה למעלה מחצי מיליון חברות תושק בסוף החודש (החל מה-28 בפברואר, בכל יום שישי, בשעה 15:00, ערוץ 24).

אלינה אורמןאלינה אורמן
אלינה אורמן
(צילום: פרטי)

בכל פרק יערה מתארחת במטבחים של חברות הקבוצה. הן מבשלות יחד שלוש מנות, כשלכל משתתפת יש סגנון מטבח וסיפור משלה. באחד הפרקים תתארח חברת הקהילה, אלינה אורמן מנתניה, שעלתה לארץ ממולדובה בגיל חמש והתחתנה עם בן זוג ממוצא טריפולטאי - מה שפתח אותה לעולמות קולינאריים שונים בתכלית. בפרק היא מבשלת מנות רומניות שהיא אוהבת במיוחד ושמזכירות לה את ילדותה (רומניה גובלת במולדובה).
מה חובה במטבח מבחינתך?
שמן זית, מעבד מזון ומיקסר, תבלינים ממדינות בעולם, קמח כוסמין ויין אדום איכותי.
מה הטיפ שלך במטבח?
להיות יצירתיים וקלילים, להקדיש זמן לקילוף שום והכנת רטבים ולהקפיא, זה מקצר את הזמנים במטבח.

השקשוקה של אלינההשקשוקה של אלינה
השקשוקה של אלינה
(צילום: פרטי)
המתכון של אלינה לשקשוקה עם פטריות ותפוח אדמה
מצרכים להכנת שקשוקה:
בצל קצוץ דק
2 עגבניות חתוכות גס
2 עגבניות טחונות במעבד מזון
10 עגבניות שרי אפשר לשלב צבעים
תפוח אדמה חתוך עיגולים דק
3-4 שיני שום פרוסות דק
כף רסק עגבניות
1 תפוח אדמה פרוס לעיגולים דקים
4-5 פטריות מכל סוג שאוהבים פרוס דק
תיבול:
כף שטוחה פפריקה מתוקה, בצל ירוק, מלח, פלפל שחור לפי הטעם.
אופן ההכנה:
מטגנים 2-3 כפות שמן זית עם הבצל ותפוח האדמה והפטריות ומוסיפים את שאר המצרכים למעט הביצים. לאחר שהכל מבעבע עושים גומות ובכל גומה שוברים ביצה, לכסות עד למרקם הרצוי של הביצים ולהגיש עם חלה.